• be
  • Nederlands

Translators Platform

Lidia Sozonova

Wie ben ik?

Ik ben geboren in Tyumen, een bruisende historische stad in Siberië, het centrum van de petrochemische industrie en buitenlandse handel in Rusland. Gefascineerd door de verre horizonten, vertrok ik op zeventienjarige leeftijd naar het zuiden van Oekraïne waar ik een masterdiploma in de Spaanse taal en literatuur behaalde. Daarna settelde ik me in West-Vlaanderen waar ik het Nederlands aan verschillende talenscholen binnen het hoger- en volwassenenonderwijs in Gent, Leuven en Kortrijk studeerde.

Tijdens mijn universitaire studies in Odessa heb ik een staatscertificaat militaire verpleegkunde behaald en heb veelzijdige ervaring opgedaan tijdens mijn tewerkstelling bij Intourist, het enige officiële reisbureau in de Sovjetunie, bij het Tyumen Researchinstituut voor Olie- en Gaspijpleidingen, en later in een Belgisch handelsbedrijf gespecialiseerd in export van voedingsmiddelen naar Rusland en andere GOS-landen.

Sinds 1999 ben ik actief als zelfstandig tolk en vertaler en verzorg op maat gemaakte (beëdigde) vertalingen vanuit het Nederlands, Russisch, Oekraïens en Spaans in het het Russisch en Nederlands. Ik ben gespecialiseerd in het consecutief tolken tijdens gesprekken en onderhandelingen en vertaal graag voor u teksten met algemene en gespecialiseerde inhoud. In 2011 ben ik op de prinselijke economische missie naar Rusland meegeweest.

Referenties

"Hoewel het een zeer technisch gesprek betrof, over een niche-product dan nog, vonden wij de vertalingen heel accuraat, heel snel ook, waardoor een vlotte dialoog in twee richtingen mogelijk was".
Marnix Soubry, verkoopsleider van Decomo nv, Moeskroen, België

"Lidia schrikt er niet voor terug zich in te werken in de lokale bedrijfscultuur, in de technische aspecten van het bedrijf, om op die manier niet enkel de pure taak van tolk op zich te nemen, maar er ook voor te zorgen dat de inhoud correct, to the point wordt meegegeven… De fabriek in Lipetsk is mede door de adequate uitvoering van de taken van Lidia goed opgestart".
Koen Gregoire, directeur van Bekaert Aalter

"De zakelijke teksten vanuit het Nederlands naar het Russisch werden door haar steeds met veel zorg en met respect voor strakke deadlines aangeleverd. Mede dankzij haar hulp kunnen wij vandaag succesvol zaken doen in Rusland."
Ingrid Lesage, zaakvoerder Ingrid Lesage Creations – Finobello bvba

  1. tanslators telefoon+32 497 46 23 15
  2. tanslators email lidialidia@translatorsplatform.com
  3. tanslators skype lidialidia_tp

Lidia Sozonova

Algemene (beëdigde) teksten
Gespecialiseerde (beëdigde) teksten
Tekstredactie
Consecutief tolken

Nederlands | Spaans | Russisch | Oekraïens

lidia@translatorsplatform.com bekijk volledig profiel

Lucia Lazo

Algemene teksten
Gespecialiseerde teksten
Tekstredactie
Consecutief tolken

Nederlands | Spaans | Portugees | Engels

lucia@translatorsplatform.com bekijk volledig profiel

Tanja Van Dooren

Algemene (beëdigde) teksten
Gespecialiseerde (beëdigde) teksten
Tekstredactie
Consecutief tolken

Nederlands | Spaans | Engels | Frans | Portugees

tanja@translatorsplatform.com bekijk volledig profiel